![Galette des Rois Galette des Rois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/701EE0EB-A7E1-4A87-B0D9-42DC90A798BD/Derivates/30afba93e4df9227b4b62c6f807b1ffd79580b87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de almendra (franchipán)
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
- 20 g de brandy
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendidas (aprox. 40x30 cm)
- 1 judía blanca seca o sorpresa
-
1
manzana pelada y en láminas
(opcjonalnie)
lub 1 pera pelada y en láminas (opcjonalnie) - 1 huevo batido
- 25 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2659 kJ / 636 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake especiado de Navidad
3h 50 min
Strudel de manzana
1 Std. 20 Min
Hojaldre de espárragos blancos en conserva y salmón con bearnesa
40p
Mince pies
1h
Stollen
1 Std. 20 Min
Masa quebrada
5 min
Galette des Rois de manzana y dulce de leche
2h 30min
Soufflé al Grand Marnier®
1h
Stollen
2h
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Pastel vasco (Gateau basque)
3 Std. 10 Min