![Kugelhopf alsaciano Kugelhopf alsaciano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52F925A4-C210-4FF8-9B15-CF4F8B0C38F3/Derivates/7DD1ED53-9C42-42CF-82AD-BBB3481D6EEF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pasas sin semillas
- 1 cucharada de kirsch (licor de cereza)
- 50 g de azúcar
Esponja
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 90 g de harina de fuerza
Masa Kugelhopf
- 100 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 400 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 170 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 75 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 8.26 g
- Węglowodany
- 55.29 g
- Tłuszcz
- 17.85 g
- Błonnik
- 3.07 g
Alternatywne przepisy
Bundt cake de especias
2h
Pandoro veronés hojaldrado
12 godz.
Mierensinas
1 godz. 10 min
Brioche
8 godz.
Cake a la cerveza negra
50min
Cake de naranja confitada y almendra
3h
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Pâte sucrée
55min
Crema de lima
2 godz. 20 min
Brioche con frutas y pasas
3 Std. 10 Min
Suizos
2h 30min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h