Kugelhopf alsaciano

Kugelhopf alsaciano

4.9 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
12 rebanadas

Składniki

  • de pasas sin semillas
    150 g
  • de kirsch (licor de cereza)
    1 cucharada
  • de azúcar
    50 g
Esponja
  • de leche
    50 g
  • de levadura prensada fresca
    25 g
  • de harina de fuerza
    90 g
Masa Kugelhopf
  • de leche
    100 g
  • huevos
    3
  • de azúcar
    100 g
  • de harina de fuerza
    400 g
  • de sal
    5 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
    170 g
  • de almendras laminadas
    75 g

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 415 kcal / 1734 kJ
Białko 8.26 g
Tłuszcz 17.85 g
Węglowodany 55.29 g
Błonnik 3.07 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...