Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pasas sin semillas
- 1 cucharada de kirsch (licor de cereza)
- 50 g de azúcar
Esponja
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 90 g de harina de fuerza
Masa Kugelhopf
- 100 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 400 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 170 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 75 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 8.26 g
- Węglowodany
- 55.29 g
- Tłuszcz
- 17.85 g
- Błonnik
- 3.07 g
Alternatywne przepisy
Melindres (Galicia)
1h
Tronco del bosque encantado
2h 30min
Cocoles de anís
1 Std. 50 Min
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Galette des Rois de manzana y dulce de leche
2h 30min
Stollen
2h
Bundt cake de especias
2h
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2h 20min
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Kringle Estonia
1h 40min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min