Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendras para rellenar
- 250 g de almendras peladas
- 80 g de azúcar
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 pizca de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, suavizada
- 1 cda de esencia de azahar
Briouats
- 250 g de pasta filo, cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
- 50 g de mantequilla sin sal,derretida
- 1 yema de huevo, ligeramente batida
- aceite vegetal, para freír
Jarabe de miel
- 300 g de miel
- ½ cda de esencia de azahar
- 2 cda ajonjolí tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan plano relleno de mozzarella
40min
Cocoles de anís
1 godz. 50 min
Pan de cocoa
3 Std.
Moño sorpresa de chocolate rosa (temperado)
2 Std.
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1 Std. 30 Min
Rebujito con hierbabuena (Andalucía)
5 menit
Cobertura de mousse de chocolate
10 min
Cheesecake de naranja al Varoma
7 godz.
Crema de arroz con leche con sabayón y coulis de frambuesa
30min
Horchata mexicana
15 min
Pastel cordobés
1 godz. 45 min
Bollitos de mantequilla
1 godz. 40 min