Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendras para rellenar
- 250 g de almendras peladas
- 80 g de azúcar
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 pizca de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, suavizada
- 1 cda de esencia de azahar
Briouats
- 250 g de pasta filo, cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
- 50 g de mantequilla sin sal,derretida
- 1 yema de huevo, ligeramente batida
- aceite vegetal, para freír
Jarabe de miel
- 300 g de miel
- ½ cda de esencia de azahar
- 2 cda ajonjolí tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de higos
72 godz. 5 min
Chiles en escabeche
1 Std.
Natilla de café
40min
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2 Std. 30 Min
Gozleme
1 Std. 20 Min
Helado de queso con salsa de frutos rojos
20u.
Helado de ron con pasas
6h
Helado de té verde
10sa 30 dk
Helado de canela
12h
Aperitivos salados de ajonjolí
40min
Tamales Oaxaqueños
2 Std. 30 Min
Briouats de almendra con miel y sésamo
2h