Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
-
30
g corintos
lub 30 g passas - 60 g azeite
- 20 g vinagre balsâmico
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g amêndoa
- 1 c. chá de orégãos
Salada
- 550 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g quinoa
- 100 g espinafres frescos cortados em juliana
- 150 g milho cozido escorrido
- 250 g feijão-preto cozido escorrido
- 150 g tomate-cereja cortado em quartos
- 15 g cebolinho picado
- 10 g coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa, grão e caju
30min
Salada fria de quinoa e pepino
30min
Salada de quinoa com tofu
55min
Salada de bulgur, feijão e atum
45min
Salada de quinoa e grão com molho de mostarda
30min
Salada de quinoa e manga
1h
Salada de quinoa e legumes
45min
Salada de bulgur com grão-de-bico e pera rocha
30min
Salada de quinoa, feijão e queijo de cabra
15min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30min
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35 Min
Cuscuz de Legumes
25 min