Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1260 g di acqua
- 70 g di strutto
- 500 g di farina di semola di grano duro
- 10 g di sale
Ripieno
- 500 g di patate, pelate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 pomodori secchi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 500 g di salsiccia di maiale fresca, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4632.9 kJ / 1107.3 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 118.8 g
- Tłuszcz
- 58.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 2223.4 mg
Alternatywne przepisy
Pop corn di patate
1h 30min
Muffin frittatine Parmigiano Reggiano e verdure
1h
Frittelle di riso
1h
Ghiaccioli tricolore
7 Std. 15 Min
Grissini Rubatà
2 godz. 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino (TM6)
40min
Barchette feta e bietole
2h
Coppa cookies
3sa 30 dk
Brownies (senza glutine)
35min
Braciole pugliesi
1h
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min