Torta cioccolato e arancia al Varoma

Torta cioccolato e arancia al Varoma

4.7 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • 2 arance, preferibilmente biologiche
  • 200 - 250 g di zucchero
  • 170 g di burro a pezzi + q.b.
  • 4 uova
  • 200 g di farina tipo 00
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua
  • 100 g di cioccolato a pezzi (1 cm)
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 402.4 mg
Białko 6 g
Kalorie 1490.5 kJ / 356.3 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...