Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 arance, preferibilmente biologiche
- 200 - 250 g di zucchero
- 170 g di burro a pezzi + q.b.
- 4 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
- 100 g di cioccolato a pezzi (1 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1490.5 kJ / 356.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 402.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1u.
Purè di patate (TM6)
1u.
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Plumcake al mascarpone
2u.
Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole
1h 30 min
Gnocchi di broccoli
1u.
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2u.
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Biscottini mele e noci
50min
Crostata di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
1u.
Cheesecake al Prosecco
5h
Torta ubriaca al vino rosso
2u.