Torta cioccolato e arancia al Varoma

Torta cioccolato e arancia al Varoma

4.7 72 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • arance, preferibilmente biologiche
    2
  • di zucchero
    200 - 250 g
  • di burro a pezzi + q.b.
    170 g
  • uova
    4
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di cacao amaro in polvere
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    16 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
  • di cioccolato a pezzi (1 cm)
    100 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 356.3 kcal / 1490.5 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 402.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...