Gelatina de cítricos y piña con salsa de pimienta

Gelatina de cítricos y piña con salsa de pimienta

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porciones

Składniki

gelatina
  • 5 naranjas
  • 1 toronja
  • 300 g de jugo de naranja
  • 8 g de agar agar
  • 30 g de azúcar morena
    30 g de azúcar de dátil
  • 100 g de piña en rebanadas finas (2-3 mm)
Salsa
  • 1 cdita de pimienta rosa
  • 1 cdita de pétalos de rosa, secos
  • 200 g de crema ácida
  • 3 cdas de vino de marsala, dulce
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 1 cdita azúcar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 29.8 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 623.2 kJ / 149 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...