![Pato navideño en salsa de ponche Pato navideño en salsa de ponche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/795143CD-0116-463C-B31A-0FA20D37474A/Derivates/07167D06-A595-40F8-802B-260BB3BCDBCE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pato entero (1.8 kg aprox)
- 2 cucharaditas de sal
- ¼ cucharadita de nuez moscada en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 150 g de piloncillo, en trozos
- 150 g de manzana, descorazonada, en cuartos
- 150 g de pera, descorazonada, en cuartos
- 180 g de guayabas, en cuartos
- 100 g de tejocotes, deshuesados, en mitades
- 150 g de caña de azúcar, en bastones
- 1 rama de canela
- 3 pimientas gordas
- 2 anises estrellados
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2575 kJ / 613 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Chiles en nogada
1 Std.
Aguacates rellenos de jaiba
1 Std.
Costillas de cordero con aderezo de yogurt, menta y frambuesa
1h 30min
Chiles en nogada
1 Std.
Sopa de mariscos
40 Min
Pollo al horno
2h
Filete Wellington
2 Std. 10 Min
Pastel Frangipane
1 Std. 45 Min
Pulpo con soya y mantequilla
1 Std. 40 Min
Pastel double fudge
3h
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min