Pato navideño en salsa de ponche

Pato navideño en salsa de ponche

3.6 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 porciones

Składniki

  • 1 pato entero (1.8 kg aprox)
  • 2 cucharaditas de sal
  • ¼ cucharadita de nuez moscada en polvo
  • ½ cucharadita de pimienta negra molida
  • 150 g de piloncillo en trozos
  • 150 g de manzana descorazonada, en cuartos
  • 150 g de pera descorazonada, en cuartos
  • 180 g de guayabas en cuartos
  • 100 g de tejocotes deshuesados, en mitades
  • 150 g de caña de azúcar en bastones
  • 1 rama de canela
  • 3 pimientas gordas
  • 2 piezas de anís estrella
  • 1200 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 28 g
Kalorie 2575 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...