Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pato entero (1.8 kg aprox)
- 2 cucharaditas de sal
- ¼ cucharadita de nuez moscada en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 150 g de piloncillo, en trozos
- 150 g de manzana, descorazonada, en cuartos
- 150 g de pera, descorazonada, en cuartos
- 180 g de guayabas, en cuartos
- 100 g de tejocotes, deshuesados, en mitades
- 150 g de caña de azúcar, en bastones
- 1 rama de canela
- 3 pimientas gordas
- 2 anises estrellados
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2575 kJ / 613 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioles de espinaca y requesón
40 min
Sopa de calabaza con camarones y caviar
25min
Crema de brócoli con calabacita y Cuscús de naranja con pollo
50min
Pavo navideño
4 godz. 30 min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40 min
Costillas de cordero con aderezo de yogurt, menta y frambuesa
1h 30min
Carlota de mango y queso
7 godz.
Pay Marroquí de pato, chabacanos y piñones
50min
Masa para pay
40 min
El mejor pavo navideño
4 Std. 40 Min
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 min
Crema de elote y estragón
1h