Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g gochujang paste (see tip)
- 20 g sesame oil
- 40 g Parmesan cheese
- 50 g olive oil
- 150 g mascarpone
- 20 g gochujang paste
- 1350 g water
- 1 tsp salt
- 300 g mussels, fresh, cleaned, in shells
- 150 g shrimps, raw, medium, peeled
- 150 g fish fillets, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm x 3 cm)
- 150 g fresh shiitake mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 shallot, cut in half
- 320 g risotto rice, e.g. Baldo, Carnaroli, Arborio
- 50 g white wine
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 20 g toasted sesame seeds (black)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3409.6 kJ / 814.9 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1603.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1h 5min
Creamy pea soup
40min
Sous-Vide Cod, Beet and Lemongrass Risotto
2h 10 min
Slow-cooked Veal Stew
2h 10 min
Salmon and Leek Parcel with Rice
1h
Hot Crab Dip
35 min
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
30 min
Clam Chowder
55 Min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min