
Wersje kompatybilne
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia Ricotta
- 255 g macadamia nuts raw (see Tip)
- water to soak
- 1 lemon
- 85 g ice cubes
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tsp salt (see Tip) (opcjonalnie)
- 15 g extra virgin olive oil
Pistachio Pesto
- 1 lemon
- 1 tsp salt
- 170 g pistachio nuts, peeled and unsalted
- 100 g fresh basil leaves only
- 60 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Sun-Dried Tomato Pesto
-
200
g sun-dried tomatoes
lub 200 g sun-dried tomatoes, in oil drained - 200 g Roma tomatoes halved
- 15 g fresh basil leaves only
- 1 shallot halved
- 140 g red bell pepper cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil
- 15 g lemon juice
- 30 g agave syrup
- 1 tsp salt
Herb Oil
- 30 g fresh parsley leaves only
- 15 g fresh basil leaves only
- 15 g fresh spinach leaves
- 225 g extra virgin olive oil
Assembly
- 225 g zucchini (approx. 15 cm long)
- salt to season
- black pepper, ground to season
- 3 heirloom tomatoes (medium-sized)
- basil, fresh e.g. petite Italian basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1395.6 kcal / 5839 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 133.2 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Sód
- 1271.9 mg