Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g fígados de aves
- 50 g brandy
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de tomilho seco
- 100 g pão duro cortado em pedaços pequenos
- 50 g leite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 15 g salsa
- 2 ovos
- 130 g carne de novilho picada
- 130 g carne de porco picada
- 300 g banha
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2875.5 kJ / 687.3 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 59.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 557.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de fígado
25 Min
Risoto à alentejana
30 Min
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45 Min
Gelado de menta
12h
Coronation Chicken Sandwich
45 Min
Frango em molho verde
1 Std.
Vitela tonnata
50 min
Achar de beringela
1h 25min
Gelatina de champanhe e frutos vermelhos
6h 20min
Patê de salmão
10 min
Piza com creme de abóbora, queijo fumado e bacon
3h 50min
Argola de carne picada
1 Std. 40 Min