Wersje kompatybilne
Kadaka - Crepes de mandioca com creme de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g coco ralado
- 150 g farinha de mandioca fina
- 25 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 550 g água
- Óleo q.b. p/ untar
Creme
- 150 g açúcar
- 150 g água
- 50 g coco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 748.7 kJ / 178.9 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 19.4 mg
Alternatywne przepisy
Biscoitos de banana e aveia com recheio
5min
Papas de aveia
15min
Quinoa malandra de cogumelos
40 Min
Bolo de matcha
45 Min
Quinoa germinada com legumes
51hod. 25min
Gelado de spirulina
16 godz. 10 min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1 Std.
Biscoitos de aveia
25 Min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25 Min
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8h 55min
Panquecas de alfarroba
40 Min
Panquecas de banana e aveia
15min