Dip de queso italiano

Dip de queso italiano

4.7 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 porciones

Składniki

  • 60 g de queso parmesano en trozos
  • 200 g de pimiento rojo asados, en trozos (2-3 cm)
  • 120 g de salami en rebanadas
  • 80 g de aceitunas verdes deshuesadas en mitades
  • 500 g de queso crema
  • ½ cdita de sal
  • ½ cdita de ajo en polvo
  • ½ cdita de albahaca seca
  • ½ cdita de orégano seco
  • ½ cdita de hojuelas de chile seco
  • 4 jitomates deshidratados para decorar, en tiras
  • 20 g de aceite de oliva extra virgen para rociar
  • 5 g de romero fresco
  • galletas saladas cracker, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 817.3 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 1444.4 kJ / 345.2 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...