![Kipe charola Kipe charola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e7184f9-c9ab-44d2-92b9-5c432005aab9/Derivates/70fa4c0b-ffd1-4e19-a077-cab9e2a5e5ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Kipe
- 100 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de hojas de hierbabuena fresca
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 chile serrano, sin semillas
- 1 bolillo, remojado en agua
- 100 g de harina de trigo
- 1 cda de sal
- 1 cda de comino en polvo
- 1 cda pimienta negra molida
- 720 g de carne molida de res
- 2 cdas de paprika
- 500 g de granos de trigo, remojados en agua por 1 hora y escurridos
Picadillo
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 250 g de carne molida de res
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
Montaje
-
20
g de piñones
lub 20 g de nueces
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 21744.8 kJ / 5197.1 kcal
- Białko
- 250.4 g
- Węglowodany
- 529 g
- Tłuszcz
- 243.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 79 g
- Błonnik
- 90.1 g
- Sód
- 10353.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa pomodoro
40 min
Hummus de betabel
30 min
Focaccia con romero y jitomates cherry
1 Std. 30 Min
Hojas de parra rellenas
1h 40min
Tabule TM6
1 Std. 30 Min
Cuernitos con mousse de atún
2h 50min
Pilaf de arroz salvaje con agujas de cerdo TM6
1 godz. 10 min
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1h 25min
Keppe charola
1h 40min
Tabule
30 min
Taboule
15 min
Mousse de cilantro
2h 20min