Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de cilantro fresco, (hojas y parte de los tallos)
- 1 diente de ajo
- 1 naranja, sólo la ralladura (sin la médula blanca)
- 2 cdas de tahini
- 2 cdas de aceite de oliva
- 1 cda de vinagre balsámico
- 30 g de jugo de naranja
- 1 cda de miel
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 50 g de granos de granada
- Wartości odżywcze
- na 100 gramos
- Kalorie
- 2454 kJ / 586 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 192.7 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de coliflor y pollo
40 min
Costillas dulces marinadas en té negro con vegetales al vapor y arroz
1h 40 min
Pay de nuez sin harina
2 Std.
Salsa azteca
30 min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Chow Mein
55 min
Carnitas de Marlin
40 min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 dk
Arroz huérfano (Nuevo León)
1h
Camarones cremosos a la diabla
40 min
Pollo al curry de coco con arroz
45 dk
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min