Pumpkin and Spinach Pie

Pumpkin and Spinach Pie

3.5 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Filling
  • onions , quartered
    200 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • pumpkin flesh , diced (3 cm)
    400 g
  • fresh spinach leaves
    400 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • large eggs , beaten
    3
Pastry
  • plain flour , plus extra for dusting
    400 g
  • sunflower oil
    70 g
  • water
    150 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • egg , beaten, for brushing
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1585 kJ / 379 kcal
Białko 9.4 g
Węglowodany 42.4 g
Tłuszcz 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...