Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g vegetable oil
- 800 g gravy beef, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 170 g red onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 150 g carrot, cut into slices (1-2 cm)
- 70 g celery, cut into slices (5 mm -1 cm)
- 80 g red capsicum, deseeded and cut in pieces (2 cm)
- ¾ - 1 tsp hot paprika, to taste
- 600 g water
- 30 g tomato paste
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 4 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp dried thyme
- ¼ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- ½ tsp sea salt
- 500 g gnocchi (see Tips)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2724 kJ / 651.1 kcal
- Białko
- 50.9 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 713.6 mg
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Cottage pie
1h 30min
Chicken and risoni bake
1h 15min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Creamy beef curry
1h 15min
Meatloaf
1h 20min
Lamb sausage ragu
30min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Easy lamb hotpot
2h
Traditional sausage rolls
50min
Family Meatloaf
1 Std. 10 Min