Kantonese gebakken rijst met garnalen

Kantonese gebakken rijst met garnalen

4.1 14 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
3 porties

Składniki

  • korte korrel rijst japonica
    250 g
  • middelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd
    250 g
    250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te koken
  • groene erwten (vers of diepvries)
    50 g
  • zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt
    50 g
  • water en iets meer om de rijst te dekken
    370 g
  • lichte sojasaus
    20 g
  • geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen
    10 g
  • oestersaus
    20 g
  • rijstazijn
    10 g
  • bruine suiker
    1 tl
  • zout
    1 tl
  • lente-ui gehakt, als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1678.3 mg
Białko 19 g
Kalorie 1791 kJ / 428.1 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 74.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...