Kantonese gebakken rijst met garnalen
TM6

Kantonese gebakken rijst met garnalen

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • 250 g korte korrel rijst, japonica
  • 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt, ontdarmd
    lub 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te koken
  • 50 g groene erwten (vers of diepvries)
  • 50 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
  • 370 g water, en iets meer om de rijst te dekken
  • 20 g lichte sojasaus
  • 10 g geroosterde sesamolie, en iets meer om te besprenkelen
  • 20 g oestersaus
  • 10 g rijstazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl zout
  • lente-ui, gehakt, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1791 kJ / 428.1 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
74.4 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
1678.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy