Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di cipolline borretane
- 200 g di carote, pelate e a bastoncino (5 cm)
- 100 g di peperoncini piccanti rossi in quarti, senza semi
- 750 g di aceto bianco
- 2 cm di zenzero, radice fresca a fettine
- 4 spicchi di aglio
- 1 cucchiaio raso di semi di senape
- ½ cucchiaino di grani di pepe rosso
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 1360 kJ / 324.6 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 97.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 50 g
- Sód
- 880 mg
Alternatywne przepisy
Dado granulare
8u. 15min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Barbabietole sottovuoto
3h 30min
Riso speziato con gamberi e ananas
40 min
Insaporitore alle bucce di verdure
2 Std. 15 Min
Salsa di pomodori ciliegia
1h 30min
Lorighittas
2 Std. 15 Min
Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato
3h 40min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1 Std. 10 Min
Carote fermentate
84sa 30 dk
Yogurt greco con composta di frutti di bosco
19h
Giardiniera sott'aceto
721h 25 min