Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Appenzeller Käse, Rahmkäse, in Stücken (3 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
- 20 g Olivenöl
- 1 Bio-Zitrone, abgeriebene Schale
- 730 g Wasser
- 100 g Weisswein
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 150 g Jungspinat
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 7305.4 kJ / 1746 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 263.5 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1965.7 mg
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1h
Polenta mit Pilzragout
45 min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Risotto Cinque P
30 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 min
Kürbisrisotto
35 min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30 min
Randen-Dinkel-Risotto
35 min
Peperoni-Risotto
35 min