Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangen-Lachs
- 2 Orange, Bio, Schale einer halben Orange dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 80 g Sojasauce
- 3 Knoblauchzehen
- 1 Lachsfilet, frisch, ohne Haut (ca. 600-700 g)
- 5 Zweigchen Thymian, frisch, Blätter abgezupft
Brokkoli-Couscous
- 550 g Brokkoliröschen
- 10 g Butter
- 20 g Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Paprika edelsüss
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Linsen- und Bohnensuppe
40 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 menit
Ofenlachs mit Kräuter-Pesto
50 menit
Panang-Curry
45 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Süsskartoffelstock
1j
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 menit
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55 Min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10 min
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55 Min
Kürbis Curry
30 min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 min