![Tarta de invierno con granada Tarta de invierno con granada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50e01259dc6bafc8a0b0fd9b9da4f12b/Derivates/dcb0fafa7765d8401e636cf1879d918df5e15609.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 500 g de azúcar glas
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- ¼ de cucharadita de sal
- 6 - 9 gotas de colorante rojo
Decoración
- 3 - 4 nubes blancas
- 1 granada en cuartos (desgranado un cuarto)
- 3 - 4 merengues secos
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 2005 kJ / 479 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 122.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho Victoria
1 Std. 10 Min
Pastel de cereza
1 Std. 10 Min
Tarta de merengue y coco
4h
Pastel salado de crêpes de higaditos de pollo
1h
Macarons roscón de Reyes
3 Std.
Tarta de crema y fresas deconstruída
4 Std. 30 Min
Tarta de ciruelas
1h
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4 Std. 30 Min
Brownies de café
1h 45min
Roscón Red velvet
4h
Roscón relleno con frutas confitadas
4h
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25 min