Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de mantequilla en bloque
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de harina de fuerza
- 220 g de agua muy fría
- 80 g de mantequilla fría
- 20 g de zumo de limón
- 210 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 139.8 mg
Alternatywne przepisy
Palmeritas de hojaldre
1h 15min
Helado de corte de nata y chocolate
8 godz. 15 min
Croissant de brioche y hojaldre bicolor
5h
Masa choux
2h
Hojaldre rápido
2h
Bambas Boston cream
2h
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1h 30min
Buñuelos con crema de azafrán
40min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Tortas de Alcázar
40min