Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de mantequilla en bloque
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de harina de fuerza
- 220 g de agua muy fría
- 80 g de mantequilla fría
- 20 g de zumo de limón
- 210 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 139.8 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3 Std. 35 Min
Financieros de chocolate con leche y nueces pacanas
2 Std. 15 Min
Piruletas
40 Min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Merengue de chocolate
2 Std. 25 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Pastel vasco (Gateau basque)
3小时 10 分钟
Palmeritas de hojaldre
1h 15min
Bizcochos de soletilla
35 Min
Bizcocho de soletilla (sin azúcar)
1 Std. 10 Min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Cañas de nata
30 Min