Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ovos
- 60 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 60 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 300 g água, mais q.b. p/ cozer
- 500 g abóbora cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 30 g alho-francês cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 60 g azeite
- 2 - 3 pitadas de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos Paris cortados em metades
- 1 pitada de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2028 kJ / 484.8 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi de sêmola com molho de cogumelos
45min
Dip de alcaparras e azeite
5 Min
Nachos sem glúten com guacamole
35min
Xarém com atum fresco
40 Min
Salada de noodles, manga e papaia
Brak ocen
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
2 Std. 30 Min
Gyozas japonesas de porco e gengibre
50 Min
Tosta de salada de beterraba com queijo halloumi
40 Min
Salada de arroz selvagem com aspargos e castanha de cajú
3hod. 20min
Falafel de milho
40 Min
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Polenta com cogumelos e espinafres
35min