Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ovos
- 60 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 60 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 300 g água, mais q.b. p/ cozer
- 500 g abóbora cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 30 g alho-francês cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 60 g azeite
- 2 - 3 pitadas de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos Paris cortados em metades
- 1 pitada de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2028 kJ / 484.8 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de beterraba
30min
Crepe de grão com húmus de azeitona e granola salgada de curcuma
55min
Trouxa de abóbora e especiarias
1h
Tortilha de batata a vapor -TM5
Brak ocen
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1h 50 min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2u. 40min
Tikka masala de couve-flor
30min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 Min
Pita de falafel com molho de iogurte
12h
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45min
Ramen coreano com tofu
50min
Húmus
10 min