
Urządzenia i Akcesoria
醒酒蛤蠣湯 - 胡劉柏佑
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 人份
Składniki
-
香茅 ,切塊35 克
-
南薑 ,切小塊25 克
-
檸檬葉3 片
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,刷洗乾淨 (大蛤蜊)800 克
-
赤嘴 ,或其他貝類(如海瓜子),洗淨吐沙300 克
-
淡菜 ,洗淨3 顆
-
熱水1000 克
-
椰糖20 克
-
泰式辣椒醬30 克
-
酸辣醬15 克
-
魚露20 克
-
檸檬汁30 克
-
奶水20 克
-
椰子水160 克
-
番紅花絲少許
-
干貝2 顆
-
新鮮九層塔 ,洗淨,取苗備用少許
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
467.1 kcal /
1952.8 kJ
Białko
68.8 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
51.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
320.4 g
Sód
6044.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

頂尖對決之王者食譜
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan