Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 薑 ,切片
- 20 克 蒜頭
- 15 克 油
- 400 克 牛腱肉 ,去筋膜、切塊(厚約1.5公分)
- 50 克 醬油
- 50 克 辣豆瓣醬 ,依個人口味添加
- 20 克 冰糖
- 100 克 蕃茄 ,切塊
- 150 克 白蘿蔔 ,切塊 (opcjonalnie)
- 150 克 紅蘿蔔 ,切塊
- 1 片 乾燥月桂葉
- 900 克 水
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 20.238 g
- Węglowodany
- 14.038 g
- Tłuszcz
- 23.946 g
- Błonnik
- 2.535 g