Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g feijão-verde cortado em juliana
- 1 farinheira picada com um garfo
- 50 g toucinho cortado em cubos
- 300 g batata cortada em pedaços
- 170 g curgete cortada em pedaços
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 1 ramo de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1009.9 kJ / 241.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 185.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 min
Juliana de legumes
40 min
Creme de couves
50 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Creme de curgete
40 min
Creme de agrião e ervilhas
45 min
Sopa de couve e batata
50 min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de abóbora e camarão
55 min