Dal Makhani

Dal Makhani

4.9 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de haricots mungo à grain noir, secs et entiers (haricots urd)
    140 g
  • de haricots rouges, secs
    40 g
  • d'eau et un peu plus pour tremper les haricots
    600 g
  • de gingembre, frais pelé, en lamelles (2 mm)
    20 g
  • de piment en poudre
    1 c. à café
  • de ghee (voir conseil)
    20 g
  • de graines de cumin
    2 c. à café
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • gousses d'ail
    6
  • de sel
    1 c. à café
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    100 g
  • de crème double (45 % de matière grasse) et un peu plus pour accompagner le plat
    50 - 70 g
  • de garam masala (voir conseil)
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...