![Saucisses doigts d'Halloween Saucisses doigts d'Halloween](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5cbe2c7-5620-4b5d-857a-c97be70d685c/Derivates/4224ae01-6f93-4674-8eec-b091a0b4a9a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, en morceaux (± 2 cm), congelé
- 250 g de farine de blé, et un peu plus pour travailler la pâte
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
-
400
g de saucisses chipolata (± 20 g chacune, 8 cm de long)
lub 400 g de saucisses à hot-dog (± 50 g chacune), en morceaux de 8 cm - 1 oeuf, battu
- 9 olives noires, dénoyautées, coupées en 2
- 150 g de ketchup, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 952.2 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 321.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous royal
1 Std. 10 Min
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45 min
Pesto au basilic
10 menit
Effiloché de poulet à la sauce tomate
30 min
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20min
Baguette
3 Std. 45 Min
Spaghetti carbonara
40 min
Mayonnaise
5 menit
Sauce hollandaise
25min
Bouillon de poulet et omelette aux herbes vertes
50min
Pain de viande
1 godz. 20 min
Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis
1 godz.