Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, pour badigeonner
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche - 400 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 1 c. à café de sel
- 1 gousse d'ail
- 200 g de champignons de Paris, frais, en lamelles
- 1 brin de thym, frais, feuilles lavées et essorées
- 1 pincée de poivre, moulu frais
Terminer la préparation
- 200 g de mozzarella, égouttée et en tranches
- 100 g de jambon cuit, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3581 kJ / 856 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Émincé de poulet Parmentier
1 Std. 15 Min
Salade de pommes de terre
1 godz. 5 min
Gâteau choco-coco
40min
Lasagnes classiques
2h
Madeleines
1 Std.
Spaghettis à la carbonara
30min
Tarte flambée vaudoise
1 Std. 30 Min
Tartelettes aux légumes
55 min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Gâteau à la crème
45min
Gratin de cornettes
50min
Pâte de base pour pain
24u. 30min