Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de fécule
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 55 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- beurre, pour les ramequins
- 6 blancs d'œufs
- 10 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534 kJ / 127.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Tarte au sucre
50min
Mont-Blanc glacé
4h 20min
Petits moelleux pistache, glaçage chocolat
45 min
Gâteau aux épices et au chocolat
2 Std. 10 Min
Pavlova en verrine
14h 30min
Gâteau meringué au citron
3h
Eclair caramel-noisette
2h
Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat
12h 30min
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5h 30min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min