Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier5
-
Zucker280 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten230 g
-
Mehl520 g
-
Backpulver2 TL
-
Weichweizengrieß zum Ausstreuen
-
Heidelbeeren (siehe Tipp)1000 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 godz.
Himbeer-Baiser-Rolle
1 godz.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min
Ostertorte
7 godz.
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2 godz. 30 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min