Wersje kompatybilne
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 280 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 230 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 520 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 1000 g Heidelbeeren (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake mit Himbeeren vom Grill
5ωρ. 20 λεπτ.
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Tiramisu-Torte
5 godz.
Grusel-Schnitten
1 godz. 30 min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 godz.
Beeren-Brownies-Trifle
4 Std. 50 Min
Brownies mit Vanille-Pistazien-Creme
10u.
Möhren-Pfirsich-Torte
6h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2sa
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2sa 30 dk