Wersje kompatybilne
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 280 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 230 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 520 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 1000 g Heidelbeeren (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Erdbeer-Sahnetorte
5h
Italienische Obsttorte
3h 15min
Mandarinenkuchen vom Blech
1j 30 menit
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Himbeer-Mascarpone-Torte
3sa
Heidelbeertorte mit Streuseln
1j
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1j 30 menit
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1j 30 menit