Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eier
- 200 g Zucker
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 25 g Kakao
- 1 Prise Salz
- 1 TL Lebkuchengewürz
Füllung und Fertigstellung
- 600 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 800 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2072 kJ / 495 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 60 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stollenkonfekt
2h 30min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Ostertorte
7h
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Schoko-Nougat-Torte mit Kinder Schoko-Bons®
5h
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Holunderblüten-Torte
6 Std.
Möhren-Pfirsich-Torte
6 Std.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Marzipan-Torte
5h