Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eier
- 200 g Zucker
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 25 g Kakao
- 1 Prise Salz
- 1 TL Lebkuchengewürz
Füllung und Fertigstellung
- 600 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 800 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2072 kJ / 495 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 60 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Sahne-Torte
8hod.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2sa
Marzipan-Kürbis
2hod. 25min
Orangen-Marzipan-Plätzchen
2sa 30 dk
Stollenkonfekt
2sa 30 dk
Zimt-Weihnachtstorte
8h 20min
Apfelschnitten
2sa
Möhren-Pfirsich-Torte
6h
Marzipan-Torte
5 godz.
Erdbeer-Himmelstorte
5 godz.
Sägespänekuchen
2sa
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min