Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen175 g
-
Zucker160 g
-
Speisestärke15 g
-
Wasser25 g
-
Zitronenschale unbehandelt, fein gerieben1 TL
-
Eier2
-
Mineralwasser90 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Heidelbeeren, TK aufgetaut, mit Flüssigkeit300 g
-
Eiweiß2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
753 kJ /
180 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Versunkener Erdbeerkuchen
1 godz. 15 min
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min