Heidelbeer-Baiser-Kuchen
TM6 TM5

Heidelbeer-Baiser-Kuchen

3.8 (40 ocen)

Składniki

  • 60 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
  • 175 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
  • 160 g Zucker
  • 15 g Speisestärke
  • 25 g Wasser
  • 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein gerieben
  • 2 Eier
  • 90 g Mineralwasser
  • ½ Pck. Backpulver
  • 300 g Heidelbeeren, TK aufgetaut, mit Flüssigkeit
  • 2 Eiweiß

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
753 kJ / 180 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy