Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al pomodoro
- 30 g di cipolla rossa dolce
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 5 g di sale
Formaggi
- 250 g di Parmigiano Reggiano stagionato (almeno 30 mesi) a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di mozzarella per pizza a pezzi
- 200 g di Fontina a pezzi
Crêpes
- 50 g di burro
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 40 g di burro + q.b.
- 500 g di latte + q.b.
- 40 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3525.3 kJ / 842.5 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1381.4 mg
Alternatywne przepisy
Omelette prosciutto e funghi
1óra
Crespelle con radicchio e noci
2óra
Crespelle di Teramo
1óra 15p
Bagel con bacon e uova
2óra
Crêpes radicchio e Taleggio
2óra
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30 min
Pizza vegetariana veloce
50min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30min
Focaccia di Carnevale salentina
3 Std. 40 Min
Crespelle alla valdostana
2óra
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6
4 godz.
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30 min