Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de azúcar, o al gusto
- 6 yemas de huevo, (aprox.120 g)
- 3 cdas de fécula de maíz
- ¼ cdita de sal fina
- 900 g de leche entera
- 2 cditas de extracto de vainilla natural
- 120 g de mantequilla sin sal
- ¼ cdita de colorante en gel, naranja (ver tip)
- 360 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 cditas de azúcar glass, al gusto (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de palomitas
6klst
Menudo de res rojo
6klst
Bombón de vainilla y caramelo TM6
3 Std. 30 Min
Risotto al azafrán con mousse de calabacita y crujiente de tocino
Brak ocen
Chocolate caliente
15 Min
Pastes hidalguenses
1h 50 min
Sándwiches de helado de vainilla TM6
13 godz. 25 min
Pollo con mole
1 godz.
Chocolate caliente con chile
10 min
Huevos estrellados al vapor
15 Min
Crepas
1h 15 min.
Pollo con mole TM6
1 godz.