Souflé de frutos rojos

Souflé de frutos rojos

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 porciones

Składniki

  • mantequilla la necesaria para engrasar
  • azúcar refinada la necesaria para espolvorear
Merengue
  • 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
  • 4 cdas de azúcar refinada
  • 4 claras de huevo a temperatura ambiente
El roux
  • 40 g de leche
  • 15 g de mantequilla
  • la ralladura de 1 naranja
  • 80 g de frutos rojos de temporada (p. ej. frambuesa, moras, zarzamoras)
  • 30 g de harina
  • 30 g de Kirsch (licor de cereza) (opcjonalnie)
  • 3 yemas de huevo
  • 4 cdas de azúcar refinada
  • azúcar glass para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 78.7 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1132.7 kJ / 269.7 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...