Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla, la necesaria para engrasar
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 40 g de leche
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 30 g de harina
- 30 g de Kirsch (licor de cereza) (opcjonalnie)
- 80 g de frutos rojos de temporada, (p. ej. frambuesa, moras, zarzamoras)
- 3 yemas de huevo
- 4 cdas de azúcar refinada
- azúcar glass, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1132.7 kJ / 269.7 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 78.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos brasileños de queso
40 min
Galletas de mermelada
1h 30min
Ponche de horror
Brak ocen
Amaretti
1h 20 min
Picaña rostizada con papas y cebollas cambray
2h 30 min
Paletas de caramelo TM6
40 min
Palanqueta de cacahuate TM6
1h 30min
Helado de mousse de chocolate
3 Std.
Sandwich de barbacoa de cerdo de Carolina del Sur
5h 15min
Waffles belgas
1h 30min
Lingote de chocolate con frutos secos, pasas y cerezas
12h
Pay de limón con galletas
12h