![Souflé de frutos rojos Souflé de frutos rojos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d344bf85-553e-4585-8286-9d777d53aae2/Derivates/556e02d1-357a-4e96-b052-3687486f4cb6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla, la necesaria para engrasar
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 40 g de leche
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 30 g de harina
- 30 g de Kirsch (licor de cereza) (opcjonalnie)
- 80 g de frutos rojos de temporada, (p. ej. frambuesa, moras, zarzamoras)
- 3 yemas de huevo
- 4 cdas de azúcar refinada
- azúcar glass, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1132.7 kJ / 269.7 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 78.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 Min
Pink bubbles
40 min
Helado de crema
1h 10min
Polvo de chile piquín para sazonar
10min
Sorbete de manzana, lima y menta
10min
Cheesecake de naranja al Varoma
7 godz.
Helado con mango y merengue
24 Std.
Agua de sandía con chile piquín
5 Min
Agua de jamaica y anís
15 min
Agua de tamarindo
40 min
Crema batida rápida
5 Min
Agua de tamarindo y vainilla
1h