Cremet fennikel- og gulerodssuppe

Cremet fennikel- og gulerodssuppe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)
    50 g
  • fennikel, frisk skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    350 g
  • gulerødder skrællet og skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    250 g
  • porrer skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    40 g
  • ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til servering
    30 g
  • vand
    500 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
    1
  • salt, fint (opcjonalnie)
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.1 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie