Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudeldeeg
- 370 g meel, en meer om te bestuiven
- 1 ei
- 70 g zonnebloemolie
- 120 g water
- 1 tl witte wijnazijn
- ½ tl zout
Appelvulling
- 100 g hazelnoten
- 130 g boter, in stukken
- 80 g broodkruimels
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g suiker
-
1
el huisgemaakte vanillesuiker
lub 1 ½ tl natuurlijk vanille-extract - 20 g citroensap
- 20 g rum (opcjonalnie)
- 750 g appels, geschild
- 80 g rozijnen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Aardappelkoekjes
45 Min
Hartenbroodjes
1h
Haverkoekjes op een stokje
1 Std. 30 Min
Gebakken spinazie met eieren
40min
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1 Std. 25 Min
Hugo spritz
Brak ocen
Vegan bananen-kokoscake
Brak ocen
Loempia’s
55 Min
Glutenvrije bloem
Brak ocen
Toffees
2h
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1h 35min
Confituur van ananas en gember
40min