Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken gesneden
- 50 g cacaopoeder
- 400 g volle melk
- 200 g room, min. 30% vet
- 150 g suiker
- 4 eierdooiers
- 1 snuifje zout (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14u. 20min
Gin en lavendelijs
14h 35min
Karamel parfait
Brak ocen
Papaya'péro
30 dk
Napoleon hoedjes
Brak ocen
Ijs van chocolademousse
3h
Ijslolly’s van watermeloen
Brak ocen
Bloementaartje met amandelcrème
1h 10min
Vanille-ijs sandwiches
13h 25min
Vanilleroomijs
12 godz.
Vruchtenroomijs
5 dk