Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gezouten-karamelsaus
- 250 g witte suiker
- 200 g room, min. 30% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap
- 30 g ongezouten boter, koud, indien mogelijk in één stuk (ong. 60 x 40 x 10 mm)
- 1 tl zout
- 50 g azijn
IJs
- ½ vanillestokje
- 600 g volle melk
- 200 g room, min. 30% vet
- 30 g suiker
- 6 eierdooiers
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1 Std. 30 Min
Zwarte woud taart met amarena kersen
5h
Sous-vide asperges en gepocheerde eieren
Ninguna valoración
Nougatine
1 Std. 30 Min
Karamelpudding
1 Std.
Gefermenteerde frambozensiroop
128sa 10 dk
Karamelpoeder
1 Std.
Vloeibare karamel
25 Min
Basis karamel
25 Min
Pêche Melba
Ninguna valoración
Gekarameliseerde witte 'Chocolate Bark'
18h
IJskroon van meringue en frambozen
4h 10min