Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di acqua, fredda
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
Impasto
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 10 g di burro
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- semi di papavero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al cumino
16h 30min
Bretzel
16h 30min
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2 Std. 30 Min
Panini sfogliati
3h 30min
Hot dog
4 godz. 55 min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6hod. 10min
Bauletto bicolore
6h 25min
Pane ai semi di girasole
22h
Panini al latte e burro
3h 30min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
Pancarrè ai 5 cereali
5h