Gelato al dolce rustico abruzzese

Gelato al dolce rustico abruzzese

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
500 g

Składniki

  • di mandorle tostate non salate
    80 g
  • di zucchero semolato
    80 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    250 g
  • di latte intero
    250 g
  • fialetta di aroma di mandorla
    1
  • di fruttosio
    10 g
  • di agar agar
    3 g
Gelatina all’arancia
  • di succo d'arancia filtrato
    250 g
  • di zucchero semolato
    10 g
  • di agar agar
    2 g
  • limone il succo spremuto fresco
    ½
Terminare la preparazione
  • di cioccolato fondente
    50 g

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 2320.2 kcal / 9707.8 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 165.9 g
Węglowodany 185.5 g
Błonnik 15.5 g
Tłuszcz nasycony 76.3 g
Sód 633.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...