Crostata ai pistacchi
TM6

Crostata ai pistacchi

5.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta frolla

  • 100 g di zucchero
  • 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 200 g di burro a pezzi + q.b.
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
    lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Crema pasticciera al pistacchio

  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 90 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia, i semini
  • 40 g di amido di mais
  • 100 g di burro a tocchetti
  • 50 g di pasta di pistacchio
  • pistacchi tritati, a piacere
  • lamponi freschi, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2303 kJ / 550.4 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
54.7 g
Tłuszcz
34.9 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Błonnik
1.9 g
Sód
103.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy