Crostata ai pistacchi

Crostata ai pistacchi

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 200 g di burro a pezzi + q.b.
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema pasticciera al pistacchio
  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 90 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 40 g di amido di mais
  • 100 g di burro a tocchetti
  • 50 g di pasta di pistacchio
  • pistacchi tritati a piacere
  • lamponi freschi, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 103.1 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 2303 kJ / 550.4 kcal
Tłuszcz 34.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 54.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...