Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting
- 120 g di zucchero
- 30 g di burro morbido, a pezzi
- 150 g di formaggio fresco spalmabile
- 10 g di cacao amaro in polvere
Cupcakes
- 75 g di marron glacés
- 3 uova medie
- 1 pizzico di sale
- 90 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 75 g di burro morbido + q.b.
- 75 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 500 g di acqua
- 6 marron glacé
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2225.8 kJ / 532 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 225.5 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 godz. 40 min
Appeltaart
1 godz. 30 min
Torta zucca e Golden syrup al Varoma
2 Std. 10 Min
Semisfere al cioccolato con cuore di fragola
3h
Menù: Spaghetti cavolo viola e nocciole; salmone e gamberi in vasocottura con patate; sbrisolona
1sa
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2h
Macedonia sottovuoto
2h
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1h 20min
Filetto di manzo sottovuoto con purè di patate dolci e salsa al Marsala
2h 20min
Torta Sacher bianca
2h 15min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Torta caprese bianca al limoncello
1 Std. 5 Min