Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pure chocolade, in kleine stukken of callets
- 6 eieren, medium (53-63 g)
- 160 g suiker
- 700 g volle melk
- 50 g cacaopoeder
- 8 sneetjes brioche, een dag oud, in 2 gesneden
- 50 g rozijnen
- 2 el suiker
- room, elk type (van koemelk), om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appelmoes
20 min
Rabarberijs
36 godz. 25 min
Gestoomde tagliatelle van wortel en courgette
35 min
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2h 10min
Appelcake
1h
Klassieke sabayon
15 min
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Brak ocen
Gemengde bessen taartjes
Brak ocen
Brochette van kippenballetjes met rijst
1 godz. 40 min
Vissticks met tomatensaus
50min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50min
Chocolademousse
3h 20min