Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pure chocolade, in kleine stukken of callets
- 6 eieren, medium (53-63 g)
- 160 g suiker
- 700 g volle melk
- 50 g cacaopoeder
- 8 sneetjes brioche, een dag oud, in 2 gesneden
- 50 g rozijnen
- 2 el suiker
- room, elk type (van koemelk), om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolademousse
3 Std. 20 Min
Meringue spoken
12h 25min
Chocoladesaus
Brak ocen
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 Std. 50 Min
Pompoensoep
35 Min
Pompoen vingers
Brak ocen
Granité van koffie
8 Std. 10 Min
Kaastaartijs
Brak ocen
Chocolade pudding zonder bloem
35 Min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1 Std.
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Spookachtige groene oogbalsoep
30 Min