Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g boter, softened, cut in pieces, plus extra for greasing
- 3 - 4 appels, zuur (approx. 180 g each)
- 3 eieren, softened, cut in pieces
- 150 g suiker
- 30 g brandewijn
- 200 g meel
- 1 el bakpoeder
- 1 snuifje zout (22 g)
- poedersuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Citroencake
2h
Sponge cake (luchtige cake)
1h 50 min.
Frangipanetaart
1 Std. 25 Min
Marmercake
2h
Muffins met chocoladechips
1h
Appel en citroen krans
50min
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1h 30min
Romige courgettensoep
25min
Yoghurtcake
1 Std. 40 Min
Cake met polenta, mandarijn en amandelen
2 godz. 35 min
Sinaasappelcake
1h
Traditionele vruchtenjam
55min