![Mantequilla de polenta vegana Mantequilla de polenta vegana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a0e28ce6-7704-4e6b-93cf-34ca61899d43/Derivates/f8d9a735-6b29-4aca-a060-93c07d5b3a15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de polenta, molido medio
- 250 g de agua
-
40
g de aceite vegetal
lub 40 g de aceite de oliva - 1 cdita de jugo de limón amarillo
- ½ cdita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 1948.6 kJ / 465.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1174.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harina de almendras
30 Min
Harina sin gluten para panadería
10 Min
Torta de almendras
1 Std. 10 Min
Bisquets sin gluten
1h 30min
Tofu
7 Std. 45 Min
Yogur de leche de coco TM6
15 Std.
Leche de soya
1 godz. 35 min
Bizcocho de guayaba y coco, vegano y sin gluten
10 Min
Crackers de semillas
50 Min
Pan alto en proteínas
9 Std.
Leche de almendras TM6
12sa
Leche de avena
30 Min