Pastel de membrillo

Pastel de membrillo

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
16 rebanadas

Składniki

Membrillos horneados
  • 1500 g de agua
  • 800 g de azúcar
  • 6 membrillos cortados por la mitad y descorazonados
  • 250 g de almendras peladas
  • 100 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
Pastel
  • 160 g de azúcar
  • 125 g de mantequilla sin sal en cubos
  • 1 huevo mediano
  • 150 g de harina de trigo
  • 3 cdas de café preparado
  • ½ cdita de polvo para hornear
  • azúcar glass para espolvorear
  • crema ácida para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 5 g
Kalorie 1887 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...