![Pastel de membrillo Pastel de membrillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bab8f2ef-0263-4c90-a6d4-db7fc5f1acf9/Derivates/47c010ae-1e5d-49a6-98dc-614b1f37ceaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Membrillos horneados
- 1500 g de agua
- 800 g de azúcar
- 6 membrillos, cortados por la mitad y descorazonados
- 250 g de almendras peladas
- 100 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
Pastel
- 160 g de azúcar
- 125 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 huevo mediano
- 150 g de harina de trigo
- 3 cdas de café preparado
- ½ cdita de polvo para hornear
- azúcar glass, para espolvorear
- crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hogaza rústica
24h
Masa madre (levadura natural)
120h
Ma'amoul con relleno de dátiles, pistaches y nueces
2 Std.
Membrillos pochados con biscottis de almendra
Nenhuma avaliação
Calabacín encurtido en aceite
3h 20min
Manzanas caramelizadas
35 min
Polenta
1 Std.
Mermelada de ciruela y chile cascabel
1 Std.
Valencoctail
1 Std. 30 Min
Helado de crema
1 godz. 10 min
Peras al vino tinto
3h 20min
Cheesecake de ricotta con mermelada de higo
5h 40min