Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Frühlingszwiebeln
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 Knoblauchzehen
- 1 grüne Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt
- 30 g Kokosöl
- 1 Möhre, in Scheiben (7 mm)
- 1 Süßkartoffel, in Würfeln (1 cm)
- 10 g gelbe Currypaste
- 400 g Kokosmilch
- 50 g Wasser
- 1 gestr. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 350 g Spitzkohl, in Streifen
- 1 rote Paprika, in Streifen
- 1 Zucchini, klein, längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 82 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veganes Süßkartoffel-Grünkern-Chili
30 Min
Blumenkohl Tikka Masala
35 Min
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 Min
Winterpilaw mit Steckrüben und Blumenkohl
1 Std.
Indischer Gemüsereis
1 Std.
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 Min
Linsenbraten mit Süßkartoffel-Sellerie-Püree und Brokkoli
1 Std.
Kürbis-Korma
1 Std.
Curry von Wurzelgemüsen
1 Std.